In 1956 begonnen Theo Coertjens en zijn vrouw Monique een kleine slagerij in Borgerhout. Door hard te werken en zich te focussen op kwaliteit, bloeide hun zaak al snel op. En het succesverhaal stopte daar niet. Een lokale friturist zocht naar een speciaal soort knakworst en wist dat hij bij Coertjens moest zijn. De worst werd een hit en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis …
Coertjens, klassieke gerechten tot spectaculair assortiment
Door de jaren heen
- 1956 – De beenhouwerij opent de deuren!
- 1970 – Opstart productie ‘Stoverij’ in blik, kwalitatieve voeding voor thuis.
- 1990 – Opstart export naar Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en UK.
- 2003 – We behalen het hoogste kwaliteitslabel (AA) volgens de BRC- & IFS-normen.
- 2019 – Opstart veggie- en halalproductielijn.
- 2020 – Speciale tijden doen ons 18 nieuwe producten introduceren.
- 2024 – Coertjens neemt een nieuwe stijl aan en gaat zo ook een nieuw tijdperk in.
ONZE KLANTEN
Wat begon met alleen klassieke gerechten, is uitgedraaid op een spectaculair assortiment. Met de Classics, Specials en Hotdogs blijven we steeds verder uitbreiden. Dat maakt dat we nu retail, foodservice (evenementen, catering, leisure, sport, petrol, horeca) en industrie kunnen voorzien van kwaliteitsproducten met een focus op smaak, kwaliteit en gebruiksgemak voor de ondernemer.
60 ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS
Coertjens produceert jaarlijks 3.000 ton hoogwaardige vlees- en veggieproducten in België. Met een eigen lab voor Research & Development en biologische waterzuivering streven we in die productie altijd naar excellentie en duurzaamheid. We spelen in op nieuwe trends in de voedselindustrie en doen zo gemiddeld twee nieuwe lanceringen per jaar. Allemaal met 60 enthousiaste medewerkers. Da’s niet niks, hé?
Kwaliteit
Al sinds 2003 hebben we het hoogste IFS- & BRC-label, namelijk graad AA. Wij doen
100% van onze productie, die voor 33% gebeurt op zonne-energie, helemaal zelf.
Dat onderstreept onze toewijding naar kwaliteit en duurzaamheid!
WAAR KAN JE ONS VINDEN?
Coertjens heeft doorheen de jaren op vier plekken een thuis gehad. Van Borgerhout
gingen we naar Deurne om uiteindelijk in Brecht te landen. Iets later begonnen we
ook een productiesite in Luik om de meer zuidelijk gelegen horeca van kwaliteit te
voorzien!
Klein Veerle 101, 2960 Brecht
Rue Marquet 19, 4101 Seraing
Heb je de smaak te pakken? Of wil je ons nog wat beter leren kennen? Stuur ons gerust een mail en doen we dat in ’t echt!