Robur Capital en Pascal Wuillaume nemen alle aandelen over van Theo Coertjens International.

Theo Coertjens International, gevestigd in Brecht, is kwaliteitsproducent van vleesconserven voor de horeca, cateringbedrijven en groothandels. Het assortiment omvat onder meer stoofvlees, kippenragout, chili con carne en allerlei soorten worst. Samen met zijn echtgenote richtte Theo Coertjens het bedrijf op in 1959. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Belgische en Nederlandse markt, die exporteert naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar realiseerde Theo Coertjens International een omzet van 9 mio EUR.

Om de continuïteit van de onderneming te verzekeren, zocht Theo Coertjens, inmiddels 85 jaar oud, een overnemer. Robur Capital en Pascal Wuillaume, die wordt aangesteld als CEO, hebben alle aandelen verworven. Pascal Wuillaume heeft meer dan 20 jaar ervaring als CEO van internationale bedrijven. Zo was hij tot voor kort CEO van Saey Home & Garden en stond hij bijna 10 jaar aan het hoofd van de Fountain-groep, beursgenoteerd producent van koffiemachines.

“Theo Coertjens International is een mooi bedrijf dat volgens ons nog veel potentieel heeft”, aldus Wim Deblauwe, Managing Director van Robur Capital. “We kijken ernaar uit om samen met alle medewerkers de exportmarkten verder te ontwikkelen.”

Deze transactie is de vierde investering van Robur Capital. De betrokken partijen zijn overeengekomen om geen verdere financiële details bekend te maken.

Categories: Nieuws